Suzuki Maruti baleno RS concept

Napoved_novega_serijskega_GTi-ja_Suzuki

VIR: www.suzuki.si Avtor: Marko Miklavc

V New Delhiju, kjer se je danes končal letošnji avtomobilski salon, se je predstavila tudi rahlo popoprana različica modela baleno, ki bo indijskim kupcem na voljo še letos. Istočasno so Indijci sporočili javnosti, da je v teh dneh proti Japonski odplula prva ladja s približno 1800 novimi serijskimi primerki tega modela, ki bo v kratkem na voljo tudi kupcem drugod po svetu.

Ob razvoju te bolj zmogljive različice modela baleno (približne karoserijske mere, dolžina: 4023 mm, širina s parom zunanjih ogledal: 1920 mm, višina: 1450 mm, medosna razdalja: 2520 mm) so se Indijci držali ustaljenih 'hot-hatch' ('vroča kombilimuzina') pravil, ki so prinesla malenkostno spremenjeno zunanjo podobo ter povečano zalogo pogonske moči. Paket RS bo kupcu zagotovil namestitev 16 palčnih lahkih platišč ter vgradnjo prednjega para projektorskih žarometov in drugačnih odbijačev, malenkost več bo tudi vgrajenega aluminija v notranjosti potniške kabine, predvsem na območju kontrolnih stopalk, poleg tega bo baleno RS opremljen tudi s prednjim parom bolj športno oblikovanih sedežev.

Bolj drastične so spremembe pod motornim pokrovom, kjer domuje že znani 1,0-litrski bencinski 3-valjnik iz Suzukijeve motorne družine Boosterjet. Ta pogonski motor so Japonci sedaj nadgradili s prisilnim polnjenjem (turbo), zato bo uporabniku lahko ponudil 85 kW (115 KM) pogonske moči v povezavi s 175 Nm motornega navora. Ostale podrobnosti o tej trenutno najbolj športni različici modela baleno so trenutno še vedno zavite v skrivnost. V New Delhiju se je predstavil tudi konceptni 'lusso' ignis. Suzukijev malček je ob tej priložnosti prejel nov vizualni paket (več sijočega kroma, dodatna svetila in strešne sani ter namestitev lahkih platišč), ki mu zagotavlja nekaj več dobro meščanskega ugleda, ostalih podrobnosti ali pa tehničnih sprememb pa niso omenili.